Takvård

i Hälsingland

Takvård i Bollnäs & Söderhamn

Förutom att lägga nya takså vårdar vi även äldre tak. Framför allt utför vi takvård av olika slag i trakterna runt Bollnäs och SöderhamnTaket skyddar ditt hus och är förmodligen den mest slitstarka delen av huset. Därför är det viktigt att du vårdar och ser om denna husets ”sköld”, så att det klarar att stå emot vädrets alla makter, som vind, snö, vatten, värme och kyla… Nederbörd lämnar med tiden vissa avlagringar. Om dessa får ligga orörda år efter år så bildas till slut mossa, alger och lav. Att ge ditt tak den omvårdnad det förtjänar, gör att det i gengäld håller i många år längre än det annars skulle göra. Dessutom är ett helt och rent tak ett snyggt tak, vilket höjer värdet och förbättrar utseendet på hela ditt hus! 

Checklista för egen årlig kontroll av ditt tak 

Ett bra tips för att enkelt hålla reda på i vilken kondition taket är, och vilken typ av omvårdnad det är i behov av, är att upprätta en liten checklista för en årlig genomgång av taket. Skriv ner hur taket ser ut, vad som behöver åtgärdas och även vad du har åtgärdat. Besiktiga taket en gång per år så har du hela tiden en uppfattning om vad du behöver göra för att maximera livslängden på ditt plåttak – och säkerställer samtidigt att det dessutom är vackert att se på. 

Rengöring av plåttak 

Normal nederbörd håller taket rimligt rent under lång tid, men efterhand uppstår vissa avlagringar som regnet inte förmår skölja bort. Dessa kan man oftast tvätta bort ganska enkelt, med en mjuk borste. Om avlagringarna får ligga ostörda en längre tid, så kan mossa och alger börja växa, och lite tvättmedelslösning kan behövas för att få plåttaket helt rent och fint igen. 

Bättringsmålning och korrosionsbehandling 

Små skador och repor på plåttak behöver tas om hand för att inte utvecklas till större problem. Att blunda för små skador kan leda till onödiga hål i plånboken. 

Kontakta oss idag för en kostnadsfri genomgång av vilken omvårdnad ditt tak behöver, och få en offert.