Plåtslagare

i Hälsingland

Din plåtslagare Bollnäs & Söderhamn

Som plåtslageri specialiserar sig WB Plåt på takarbeten i och runt Bollnäs och Söderhamn, men även i övriga Hälsingland. Förutom kompletta plåttak skapar vi takdetaljer som behövs till alla typer av hustak. Det kan handla om att klä in skorstenar, montera hängrännor och stuprännor eller fallskydd. Vidare kan det finnas vindskupor, eller hela fasader, som ska kläs in – och en massa annat. Du kan tryggt vända dig till oss med dina frågor, för precis som citatet ovan antyder, så är en riktigt bra plåtslagare en hantverkare med stor kreativitet och kunnande. För oss är inget jobb är för stort eller för litet.

Taksäkerhet efter branschens regler

Oavsett vilken typ av takbeklädnad ditt hus har, så behöver du rätt säkerhetsanordningar för att sotaren och andra ska kunna arbeta tryggt på ditt tak. Ett vanligt detaljjobb för plåtslageriet är att vi säkerställer att följande säkerhetsanordningar hamnar på rätt plats, rätt monterade:

  • Skyddsräcke – ska till exempel finnas vid takluckan.
  • Snörasskydd – förhindrar snö från att falla ner på människor, men ersätter inte snöskottning av tak.
  • Glidskydd – för att säkra att stegen står stadigt när man går upp på taket.
  • Takbrygga – för att kunna förflytta sig på ett säkert sätt i sidled på taket, till exempel mellan stege och skorsten.
  • Nockräcke – med ett nockräcke kan man ha en kortare livlina när man jobbar på taket, som vid snöskottning.

Plåt inomhus

En bostad innehåller fler plåtdetaljer än de flesta tänker på. Det går till exempel att skapa funktionella och snygga stänkskydd för spis och ugn. Om din bostad har öppen spis kan du behöva ett gnistskydd på golvet. Kanske har du funderingar kring en annan detalj i interiören, där plåt kan vara snyggt? Ingen fråga är dum, och självklart finns möjligheten till rotavdrag.

Olika plåtmaterial

Det finns flera olika typer av plåt. Den vanligaste typen är färgbelagd förzinkad stålplåt, men vi har kunskapen att avgöra vilken typ av plåt som behövs för just ditt projekt. Exempel på andra plåtmaterial är aluminiumplåt, kopparplåt, titanzinkplåt och plastmålad plåt, och vi har erfarenhet och goda kunskaper att jobba med dem alla.